Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’acció de govern a Alcanar en 15 projectes

Publicat el 14/02/2017 00:00

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcanar ha iniciat l’any 2017 amb les energies renovades. Malgrat les crítiques d'una oposició poc constructiva i força desinformada -tot i tenir accés a la documentació-, la realitat és que els processos administratius i participatius dels diferents projectes en curs al municipi continuen a bon ritme. Totes les actuacions es realitzen a la vegada que es manté una pressió fiscal baixa en relació al nostre entorn.


1) Redacció del projecte del nou auditori: L’empresa Terradas arquitectos, adjudicatària del projecte bàsic de rehabilitació i ampliació del teatre-auditori José A. Valls, ja està treballat en la seua redacció. En aquest sentit, s’estan celebrant reunions entre l'Ajuntament, l'empresa i les entitats locals que fan ús de l'espai perquè el document incloga les necessitats del teixit associatiu del poble.


2) Els treballs a l'alberg dels Josepets, en la recta final: En l'actualitat estan finalitzant les tasques d'instal·lació del mobiliari de l’edifici. Al mateix temps, s'està redactant el plec per a licitar la gestió de l'alberg municipal, de manera que aquest encaixe dintre l'estratègia turística d’Alcanar.


3) El mercat Municipal, més a prop de la gent: La darrera fase de les obres es van iniciar a principis d'any i es preveu que acabe en les pròximes setmanes. Paral·lelament, s'està portant a terme un procés participatiu amb el teixit comercial per copsar les seues opinions respecte el model de mercat que cal dissenyar.


4) A punt de començar les obres al carrer Magallanes: A principis d’aquest mes s'han adjudicat les obres d'urbanització del carrer Magallanes, que començaran de forma immediata i, previsiblement, finalitzaran abans de l’estiu. Aquesta actuació convertirà el carrer en un eix vertebrador que connectarà la porta nord del municipi amb la zona d'equipaments, alhora que millorarà la mobilitat dels vianants i reduirà el trànsit a la zona comercial.


5) Projecte d’urbanització a diferents carrers: En les pròximes setmanes la Junta de Govern Local aprovarà un Pla de Millora Urbana, redactat pels Serveis Tècnics Municipals, que inclou els carrers Jaume I, 11 de setembre i Enric Granados. A la vegada, s’estan redactant els projectes d'urbanització i reparcel·lació dels tres carrers. L’equip de govern també realitzarà trobades informatives amb els veïns per explicar el projecte i recollir les seues propostes.


6) Complint la sentència en ferm del cas TUROV: La Junta de Govern Local va aprovar, el passat dijous 9 de febrer, l’adjudicació de les obres d’enderroc dels apartaments TUROV de Serramar a favor de l’empresa RIGEL OVER SL per un import de 109.600, 41 euros (IVA exclòs), per ser l’oferta més avantatjosa.


7) La Brigada Municipal, reforçada. Enguany 13 persones d’Alcanar s'incorporen a la Brigada Municipal d’Obres i Serveis mitjançant dos programes del Servei d’Ocupació de Catalunya. L'objectiu és fomentar l'ocupabilitat i la formació de persones del municipi i reforçar les tasques desenvolupades pel personal de la brigada. Aquestes iniciatives també permeten fer front a la impossibilitat legal d'augmentar la partida destinada a personal.


8) Nova política de renovació de vehicles i maquinària: L'Ajuntament ha comprat recentment un camió grua; tanmateix, acaba d'adjudicar la licitació del rènting de 4 vehicles per substituir una part de la flota municipal i està reemplaçant maquinària petita. Amb aquestes tres actuacions es reduiran substancialment els costos de manteniment i/o lloguer i s'augmentarà l'eficàcia i seguretat dels operaris.


9) Comencem a fer passos pel camí del riu Sénia: Alcanar i 9 municipis més de la Mancomunitat de la Taula del Sénia han acordat recentment iniciar el projecte "Camí fluvial del riu Sénia", una ruta que anirà des de la Pobla de Benifassà fins a Alcanar, aprofitant els camins dels voltants del riu Sénia i que vol estimular el turisme rural.


10) En marxa la IV edició del Programa de Competitivitat Empresarial: Aquest mes de febrer s’engegarà el Programa de Competitivitat Empresarial 2017 que inclou una vintena d'accions de diversa tipologia, on destaquen els cursos per a l'obtenció de carnets professionals i les càpsules de màrqueting enfocat a la petita empresa i el comerç.


11) Més suport al sector citrícola: Gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament, l'IRTA i l'Escola de Capacitació Agrària d'Amposta, en el marc del Programa de Competitivitat Empresarial, enguany es portaran a terme un conjunt d'accions per contribuir a la millora de la competitivitat del sector citrícola i perquè la pagesia puga anticipar-se als problemes de les plagues, millorar l'eficàcia dels tractaments i reduir costos.


12) Conveni a tres bandes per enfortir el teixit comercial: El treball conjunt entre l'Ajuntament i la Federació de Comerç d’Alcanar (FECOAL) s’ha materialitzat en un Pla d'Acció 2017 per a dinamitzar el comerç local i enfortir el teixit comercial. Una de les mesures que inclou el pla és la signatura d’un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, la FECOAL i PIMEC que es realitzarà en les pròximes setmanes.


13) El col·lectiu gastronòmic d'Alcanar i Les Cases ja és una realitat: La suma d’esforços entre l'Ajuntament i un grup de restauradors de les Cases i Alcanar ha permès la recent creació d’aquesta entitat amb l'objectiu de promoure la gastronomia local i avançar en l'estratègia comuna de situar Alcanar i Les Cases com a destinació gastronòmica de referència al territori.


14) Allotjament al municipi, la peça que faltava: El consistori està fent les gestions necessàries perquè l'entrada en funcionament de l’edifici dels Josepets com a alberg familiar supose un impuls turístic i cree noves oportunitats de negoci al municipi. Tanmateix, es treballa per a la creació de producte turístic al voltant del món iber, vinculat a les noves tecnologies, i per a posicionar-lo com a referent al país. Un bon exemple és el replantejament que s'ha fet del mercat iber, en l’edició del 2017 s’apostarà amb força per la component pedagògica i divulgativa.


15) Èxit de la campanya de pressupostos participatius: La setmana passada va finalitzar la campanya Decidim junts, millorem Alcanar i Les Cases amb un augment de la participació respecte l’any passat. El consistori invertirà 60.000 euros per a fer realitat les 4 propostes més votades i que s'inclouran en els pressupostos municipals que pròximament es tramitaran en el Ple municipal.

Per L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcanar a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari