Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les Terres de l'Ebre, referent de turisme sostenible

Publicat el 27/12/2016 00:00

Gerard Vergés, destacat referent de les lletres tortosines, va reflectir la diversitat de les Terres de l'Ebre al seu poemari L'ombra rogenca de la lloba, publicat ja fa més de trenta anys: "aquell riu ample, amb tarongers florits, i, més amunt, la terra roja i dura d’oliveres i vinya, el cel d’estiu com la fulla esmolada d’una espasa. I a prop la mar, la mar que tant estimo..." Avui, la regió més meridional de Catalunya conserva intacta la bellesa que va inspirar Vergés i molts altres escriptors de dins i fora d'aquestes contrades, la mateixa bellesa que, any rere any, atrau els amants del turisme sostenible i reposat, aquell que conjuga natura, paisatge, cultura, gastronomia, tradició, silenci... Tant és així, que l'associació internacional Global Green Destinations ha inclòs enguany les Terres de l'Ebre entre les 100 millors destinacions de turisme sostenible del món, com a reconeixement a la seva biodiversitat i valors mediambientals. Una distinció que es produeix, a més, en el marc de l'Any Internacional del Turisme Sostenible, la qual cosa li confereix un valor afegit.

A banda dels innegables atractius ebrencs, aquesta distinció internacional és fruit de l'esforç col·lectiu i la feina coordinada d'institucions, empreses i entitats del sector turístic en el seu conjunt al llarg dels darrers anys. En aquest marc col·laboratiu, vam ser partícips, l'any 2013, de la declaració de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera, una fita de la qual va sorgir el pla de foment del turisme actiu, que aquest estiu passat ha permès materialitzar un conjunt de destacades millores en infraestructures turístiques a prop del riu. Més recentment, també hem col·laborat activament en iniciatives en sentit similar, com són la remodelació de l'emblemàtic mirador del Mont Caro, de la carretera que du a aquest indret i de la casa de l'àrea de lleure de la Cova Avellanes. Actuacions, les unes i les altres, que augmenten l'atractiu d'aquestes terres i en fan més còmode l'accés i ús turístic.

A la Diputació de Tarragona refermem any rere any el nostre compromís amb el desenvolupament sostenible de les Terres de l'Ebre, una denominació que també dóna lloc a una marca turística que gestionem des de l'any 2005 a través del nostre Patronat de Turisme, amb un equip de professionals des del mateix territori i amb una estratègia específica que potencia les singularitats de l'indret i n'afavoreix la desestacionalització. D'altra banda, el nostre pla estratègic en matèria mediambiental i turística persegueix els mateixos objectius de dinamització de les nostres comarques, de manera respectuosa amb l'entorn i amb les tradicions i cultura de tots i cadascun dels nostres pobles i ciutats.

Les Terres de l'Ebre apleguen una diversitat infinita de recursos: parcs naturals, vies verdes, paisatges fluvials, deltaics i de muntanya; un ric patrimoni monumental; cultura, tradicions i gastronomia d'alçada, història en majúscules, creativitat desbordant... El nostre repte és continuar potenciant tot aquest ric llegat per tal de posar-lo a l'abast de tothom, tot generant noves oportunitats de progrés no només per a les terres ebrenques sinó per al conjunt de la nostra demarcació.

Josep Poblet
President de la Diputació de Tarragona

Per Josep Poblet


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari