Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El desprestigi és l'argument de qui no té arguments

Publicat el 28/07/2016 18:25
No ens agrada ni és la nostra tasca entrar al joc de rèpliques i contrarèpliques, però ens ha semblat lamentable que se’ns tracte de “demagogs” i de ser "injustos". La ciutadania que lluita de manera cívica, constant i digna no s’ho mereix. Nosaltres sempre actuem amb transparència i tenim el mateix discurs al carrer, als despatxos i davant la premsa, amb la veritat per davant, ja siga còmoda o incòmoda i sempre de manera constructiva. Utilizar els mitjans de comunicació per mirar de desprestigiar una associació sense ànim de lucre que defensa el territori és una trista manera d’exercir els càrrecs polítics i un insult a la lluita que estem portant a terme i a la intel·ligència dels nostres arguments.
Si s’han de fer actuacions de millora a la R16 que es facen com a una inversió que el territori necessita, no a canvi d’haver d’acceptar una modificació dels horaris, perquè llavors es convertix en una compensació i si m’has de compensar és perquè implícitament reconeixes que m’estàs maltractant. Les millores seran sempre benvingudes, però no com a moneda de canvi per acceptar retrocessos en paral·lel ni per a fer callar la crítica sempre que esta s’hage de fer. On són els acords i els contractes-programa que la Generalitat té amb Adif i/o Renfe? La desinformació continua sent un problema.
Segons el delegat Xavier Pallarès, la indignació de la plataforma és “injusta” ja que la Generalitat ha fet “esforços” de millora. Reconèixer i valorar positivament les millores assolides fins ara no trau que puguéssem seguir criticant aquelles mancances encara existents. Hem valorat positivament la tasca del Govern sempre que ha calgut: rebaixa de tarifes, nova freqüència a última hora des de Tortosa, aturada de l’Euromed, etc. Només cal revisar els nostres comunicats i declaracions. Això, però, no ens ha de fer callar les veritats i la veritat és que incloure els retards als horaris és fer trampa. Per molt temporal que es diga que és la mesura, seguirà sent una vergonya mentre s’estiga produint. Si la gran idea de millorar l’estadística incloent els retards als horaris ha sigut d’Adif, què fa la Generalitat que no s’hi oposa i es fica al costat de les necessitats dels ciutadans? Estem indignats, sí, amb Adif i Renfe per proposar-ho i amb la Generalitat no només per no oposar-s’hi sinó per, a sobre, defensar-ho. Si no volen ser ficats al mateix sac, que se’n surten i que mostren oposició, no condescendència amb les mesures agressives amb el territori. Ens preguntem com pot ser possible modificar la malla per encabir-hi els retards als horaris amb tanta rapideasa (per al 5 d’agost) i en canvi perquè s’ature l’Euromed ens diuen que s’ha d’esperar a l’1 de novembre? Que potser són solcs diferents? On és la voluntat política?
Hem sigut sempre curosos amb les formes i estem carregats de raons i arguments amb el fons. Ens caldria recordar ara que fins que no ha aparegut una plataforma ciutadana la gran majoria dels representants polítics de les Terres de l’Ebre (amb honroses excepcions, esclar) desconeixien completament la realitat ferroviària i que han hagut de ser els ciutadans els que han fet bona part de la faena que els pertocava a ells, posant damunt la taula informacions que eren evidents però de les que ni el mateix Pallarès en tenia coneixement, com en el cas dels preus. Sí, és la Generalitat qui aplica un canvi de tarifes l’1 de gener d’enguany, però és gràcies a la tasca de la plataforma que aixeca la veu i posa damunt la taula un greuge del que ningú s’havia adonat, més que els mateixos usuaris, esclar. Potser si els representants amb càrrec de responsabilitat utilitzessen el tren amb més freqüència no seríem on som. Nosaltres, és evident que ho fem.
S’han d’acceptar les crítiques quan són certes i caldria humilitat i menys partidisme. Reconèixer que el gruix de les incidències a les Terres de l’Ebre són culpa d’Adif i Renfe –com hem fet sempre- no ha de fer que la Generalitat oblide quina és la seua part de responsabilitat en l’assumpte. Ni més ni menys. A cadascú el que li pertoca i amb respecte per la tasca voluntària que desenvolupem els col·lectius socials.

Per Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari