Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Participació activa en política, una obligació enfront la crisi!

Publicat el 06/02/2015 17:39
No serà cap novetat per als lectors dir que la crisi ha copejat fort les Terres de l’Ebre. Molts ciutadans n’han sortit malparats i podríem assenyalar molts indicadors que ho confirmen: la baixada de salaris, la pobresa, els desnonaments, demandes d’ajudes socials... però de ben segur que l’atur és un dels que ha copejat amb més força i n’ha motivat el creixement d’altres. Només cal recordar que, de 2005 a 2014, l’atur a Tortosa ha augmentat un 255 %, segons les dades de l’Idescat. Un atur que ha enganxat de ple una generació de joves molt preparats i amb poques esperances de futur.
Davant d’aquesta crisi que encara palpem els ciutadans i que molts polítics de cotxe oficial diuen que ja s’ha acabat, què podem fer?
Hi ha dues opcions: la primera consisteix a buscar la salvació individual i oblidar-nos de l’esfera col·lectiva. Criticarem, això sí, i molts cops carregats de raó, les decisions d’alguns polítics que només defensen interessos de lobbys. Recordarem amb indignació els 1.350 milions d’euros que alguns van signar i pagar a Florentino Pérez pel Castor, els nyaps d’altres amb les privatitzacions sanitàries i de l’aigua. Però, al final, deixarem que aquests facin la política que els interessa. Serem tan sols catalans emprenyats!
La segona opció consisteix a participar activament en política per decidir com voldrem que el nostre país surti de la crisi. Per fer-ho, podem anar a parar a qualsevol organització política per col·laborar, o bé fer-ho des de les plataformes i associacions socials que defensen interessos legítims. La gent que defensa el riu, els desnonats, el enganyats pels bancs, els que col·laboren en ONG també estan fent política! Tots aquests són catalans implicats!
En l’àmbit municipal passa exactament el mateix, els tortosins i les tortosines tenim l’obligació de participar activament en la vida col·lectiva municipal si volem que la nostra ciutat doni oportunitats al nostre jovent i a la gent que més pateix la crisi. Si algú encara en dubta, que pensi en les cues de l’atur davant l’oficina al Temple o en les cues davant de Càritas al Rastre.
Les vies per participar poden ser moltes; anar a votar, sens dubte, però abans que arribin les urnes hem de participar mitjançant processos transparents i participatius. ERC sempre ha estat assembleària, participativa i transparent. En aquesta ocasió, vam encetar la col·laboració amb la ciutadania en l’exitosa campanya “5 minuts per Tortosa”. Donem les gràcies a tots els que vau participar.
Ara, volem que tingueu un nou camí de comunicació directa amb els candidats: el telèfon mòbil. Per aquest motiu, us oferim un número de contacte per comunicar-nos propostes via WhatsApp, el 633 057 528. Si teniu idees i suggeriments, no dubteu a fer-nos-els arribar. Entre tots farem una nova ciutat.

Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari