Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

“L'ambulància 24 h no es polititza”

Publicat el 05/12/2014 09:43
La Plataforma en defensa del servei d'ambulància 24 hores volem mostrar el nostre rebuig a la decisió del Departament de Salut sobre la proposta de reestructuració del model d'assistència sanitària i especialment a la reducció del servei d'ambulàncies a tot el terme municipal d'Alcanar (Les Cases d'Alcanar, Alcanar Platja i Alcanar pròpiament).
Davant els nuls arguments sòlids, objectius i versemblants hem de pensar que no hi ha un criteri clar i explicable per a dur a terme aquesta reducció i progressiu desmantellament del model SEM actual, la qual cosa sumada a les evidències, ens fa pensar que es tracta d'una decisió més política que lògica i necessària.
Aquesta reducció del servei d'ambulància ubicat a Alcanar comportarà una reducció indirecta del mateix servei a les poblacions veïnes, amb la corresponent manca assistencial i augment del risc per inassistència d'aquestes poblacions i dels nuclis habitats d'Alcanar.
Davant la inflexibilitat tan del Departament de Salut com de la Delegació de Salut a les Terres de l'Ebre, ha estat el Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), mitjançant el Grup Municipal d'ERC d'Alcanar qui ens han obert les portes a interpel·lar una proposta vers aquest tema a la Comissió de Salut del passat 20 de novembre del 2014, sent aprovada amb els vots favorables de tots les partits (PP, CIUTADANS, PSC, ICV, ERC i Grup Mixt) excepte CIU, el qual va votar en contra.
En aquesta mateixa comissió, els i les representants de CIU, tan a nivell parlamentari, com territorial i local que han publicat en diversos mitjans de comunicació la defensa d'aquest servei, no van assistir-hi per defensar aquest servei, coincidint en ser l'únic Grup Parlamentari que va votar en contra. Des de la plataforma volem agrair el suport parlamentari de tots els partits en representació parlamentària que no només van votar a favor, sinó que en van fer una correcta exposició, i especialment agraïm al Grup Municipal d'ERC d'Alcanar per comptar amb nosaltres, treure a la llum, informar-nos i estar al nostre costat des del primer moment oferint tota la informació i totes les eines necessàries per dur la nostra problemàtica al Parlament de Catalunya. Així mateix volem mostrar el nostre malestar amb el Grup Parlamentari de CIU, el qual sense exposicions justificades va votar-hi en contra.
La plataforma expressa el seu desacord amb els Representants Parlamentaris/es de CIU a les Terres de l'Ebre en matèria de Salut, el representant de la Delegació de Salut a les Terres de l'Ebre i el Grup Municipal de CIU d'Alcanar, els quals intenten polititzar les nostres reivindicacions, manifestant que s'han fet gestions i argumentant que esperem a veure la fase de millores ofertes al concurs, la qual cosa només és una possibilitat i no una realitat reflexada que garantitza el manteniment del servei d'ambulància 24 hores.
Plataforma en defensa del servei d'ambulància 24 hores
La Plataforma en defensa del servei d'ambulància 24 hores i els seus membres, independentment del color i pensament polític volem defensar quelcom bàsic per Alcanar Platja, Les Cases d'Alcanar i Alcanar, per tant ens refermem en fer el que calgui i no permetre aquesta reducció del servei d'ambulància.
Finalment, aprofitem per comunicar la convocatòria d'una assemblea per al proper dia 12 de desembre del 2014 a les 20:30 a l'auditori Jose Antonio Valls d'Alcanar, exposar la evolució de la situació, en quin punt i moment estem, així com recollir propostes d'acords d'actuacions i accions a realitzar.

Per Plataforma en defensa del servei d'ambulància 24 hores a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari