Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Vicent Guimerà: “És un plaer acollir la gala solidària a favor de l’ELA a l’Antic Molí”

Publicat el 02/06/2023 00:00


 


El prestigiós restaurant Antic Molí d'Ulldecona s'engalana per acollir una gala benèfica que es celebrarà el proper divendres dia 16 de juny. L’objectiu és recaptar fons per a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, dedicada a la lluita contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Aquest esdeveniment reunirà personalitats destacades, amants de la gastronomia, i totes les persones solidàries que vulguin unir-se a la causa de fer avançar la investigació d'aquesta malaltia tan complexa. Tot fa preveure que serà una nit inoblidable en la qual la solidaritat es convertirà en l'ingredient estrella. Vicent Guimerà és el xef de l’Antic Molí d’Ulldecona.


D’on neix la idea d’aquesta gala solidària?


La idea ve de més enrere. Fa un temps, l’Antic Molí va entrar a formar part del projecte de l’Ametller Origen, juntament amb Juan Carlos Unzué, del Plat Solidari. Consisteix en la unió entre un restaurador i un esportista, en el qual, l’esportista escull un plat i el restaurador l’elabora. Estem parlant d’esportistes com Àlex Espargaró, Alexia Putelles, Ona Carbonell, entre altres, i de xefs de renom com Ada Parellada, Joan Roca o Nando Jubany. Aleshores aquest plat es posa a la venda a les tendes Ametller Origen i el 100% dels beneficis es destinaran a la Fundació Miquel Valls dedicada a la lluita contra l’ELA. Llavors, la idea de la gala neix a partir del moment en el que l’Antic Molí entra en aquest projecte i és un pas més a favor de la Fundació. Com que el dia 21 de juny es celebra el Dia Mundial de la lluita contra l’ELA, vam pensar que estaria molt bé fer la nostra aportació en aquesta causa.


 


Com serà aquest sopar?


El sopar tindrà un cost de 40€ per persona amb inscripció prèvia. La capacitat màxima és de 300 persones que gaudiran d’una experiència gastronòmica única, amb plats exquisits i maridatge de vins selectes que servirem a l’Antic Molí.


Quines personalitats està previst que vinguin i que ja han confirmat la seva assistència?


Les persones que s’apuntin a la gala compartiran la vetllada amb Juan Carlos Unzué, amb el president de la Fundació Enric Maria Valls i el propietari d’Ametller Origen, Josep Ametller. Vindran esportistes destacats i també comptem amb la participació d’empreses i institucions, com ara l’Ajuntament d’Ulldecona, Canal Terres de l’Ebre, DO Terra Alta, entre altres. S’ha creat una sinèrgia molt interessant entre tots i pensem que amb aquesta energia tan positiva, tot sortirà molt bé.


Com es desenvoluparà el sopar del dia 16 de juny?


Volem que sigui un esdeveniment inoblidable i que les persones assistents el gaudeixin. Per tant, quan cap a les 8 comencin a arribar els convidats, els rebrem amb un aperitiu de benvinguda. Després dels breus parlaments servirem el sopar. Hi haurà actuacions en directe de la Montse Castellà, Pepet i Marieta, Carles Roig, i al final de la vetllada es dirà la xifra recaptada, que s’afegirà als més de 84.000 euros que en aquest moment ja s’han recollit per a la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls. Esperem, aquesta nit, arribar fins als 100.000 euros. Seria una fita molt maca.


Per participar en aquesta gala, l’assistència és condició inexcusable o hi haurà alguna altra forma de fer una donació?


Establirem la taula 0 per aquelles persones que vulguin mostrar la seva solidaritat però per la raó que sigui, no poden venir al sopar. En el moment de fer la reserva, qui ho vulgui, podrà indicar que és una donació per la taula 0 i el que es reculli, es sumarà al total de la nit. De la mateixa manera també les persones que venen, que pel sopar pagaran 40 euros, però també poden donar més, si volen.


Hi ha moments en els que cal posar fàcil que les persones puguin ser solidàries. Cal tenir en compte totes les fundacions, entitats, centres, que lluiten contra malalties i a les que cal ajudar des de fora. Aquest dia 16 es viurà un gran esdeveniment, amb actuacions, música i sobretot, un gran menú degustació. Valdrà molt la pena.


En el món de la gastronomia, la sinèrgia amb agents d’altres camps és molt important. En el cas de Vicent Guimerà i de l’Antic Molí, hi esteu acostumats a establir aquestes complicitats.


Si, en aquest sentit tenim el projecte Mans, en el qual unim la gastronomia amb la feina dels artistes plàstics del territori. Es tracta de fer avançar l’economia circular i que tothom en surti afavorit. Tot el que sigui ajudar-nos, promocionar-nos, caminar junts, crear xarxa i connexió, és una gran idea per a la gent de les nostres comarques, perquè aquí tenim molts artistes que generen la seva activitat i està molt bé que tots plegats explorem noves vies de sostenibilitat i respecte a la natura.


Les reserves per assistir a la gala solidària del dia 16 de juny es poden fer seguint aquest enllaç: https://mercat-autors.ametllerorigen.com/galasolidariaenbeneficidelelaalanticmoli

Per Roser Pros-Roca a Actualitat


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari